NYHET

Leder i organisasjonen som innrapporterte Labour til Likestillings- og menneskerettighetskommisjonen, Gideon Falter, mener den interne rapporten gjenspeiler Labour under Jeremy Corbyns lederskaps hang til å avlede og diskreditere varslere.

Lekket Labour-dokument innrømmer problemer med antisemittisme under Corbyns partiledelse

– At enkelte på venstresiden i Norge fortsatt tror på at det bare var «anklager om antisemittisme» fra Corbyns motstandere er for meg vel så sjokkerende, sier Ervin Kohn.

Publisert

En nylig lekket intern rapport om antisemittisme har igjen vekket spørsmålet om hvorvidt det britiske Labour har problemer med jødehat i egne rekker.

Rapporten – som er datert til mars 2020 – skal ha blitt utarbeidet som del av Labours svar på en undersøkelse igangsatt av Likestillings- og menneskerettighetskommisjonen (EHRC) etter en klage på partiet fra Campaign Against Anti-Semitism i fjor.

I det lekkede dokumentet vises det til en intern undersøkelse som skal ha avdekket «en lang rekke feilgrep, mangler og tapte muligheter til fornyelse, og til å utvikle og tilpasse et disiplinært system i partiet som åpenbart ikke har vært godt nok».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS