NYHET

I en undersøkelse svarte et stort flertall europeere at de ønsket å benytte seg av smittesporingsapper for å begrense spredningen av koronaviruset. Men svært få tok appene i bruk. Bildet er av den norske appen Smittestopp, som ble lansert i april.

Til meningsmålere oppga et stort flertall av europeere at de vil bruke smittesporingsapplikasjoner, men da de kom tok nesten ingen dem i bruk

Men Helsedirektoratet mener vi bør være meget varsomme med å anta at resultater fra undersøkelser gjort i andre land, vil vise tilsvarende resultater i Norge.

Publisert

I meningsmålinger oppgir et stort flertall av europeiske respondenter at de er positive til bruk av smittesporingsapplikasjoner for å begrense utbredelsen av koronapandemien.

I en nylig publisert undersøkelse som er utført i samarbeid mellom en rekke europeiske universiteter er deltagere fra Frankrike, Tyskland, Italia og Storbritannia spurt om hvorvidt de har til hensikt å benytte seg av en smittesporingsapplikasjon forut for at disse ble lansert i de respektive landene.

Responsen i undersøkelsen er overveldende positiv til tiltaket, der 75 prosent av de 5995 respondentene svarer at de enten definitivt eller sannsynligvis vil benytte seg av en smittesporingsapplikasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS