Landsmoderen mot elitearbeideren

Jonas Gahr Støre møtte Erna Solberg til årets første duell i valgkampen. Kanskje de likegodt burde danne koalisjonsregjering først som sist?

Publisert Sist oppdatert

I morges var det duket for valgkampens første debatt mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre. Begivenheten ble arrangert av Minervas nabo Civita. Det er en gledens dag for oss som har sittet som tente lys i hele sommer og ventet på at denne festen skulle brake løs. Endelig skjer det noe her!

Jeg skal ikke late som om jeg er nøytral. Det ville være rart om jeg var det; jeg er ansatt i en borgerlig avis. Men som borgerlig journalist har jeg jo sympati med Jonas Gahr Støre også. Han har 64 millioner kroner i formue, han benytter privat legevakt, privat aldershjem for sine foreldre, og private skoler for sine barn. Hvorfor er ikke denne mannen heller Høyre-politiker? Her på Café Christiania, i debatt arrangert av Civita, ser han hjemme ut. En av oss. Blir du med opp i Akersgaten etterpå, kan du få spise lunch med oss, Jonas.

Statsminister Erna Solberg får ordet. Hun forteller at næringslivet skal omstille seg bort fra oljeøkonomien og over til et eller annet nytt som vi skal leve av, som antagelig involverer roboter. Det krever «aktive tiltak», som Høyre har bevilget en «teknologimilliard» til. Slik lever dei her: mamma betaler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS