Gi opp oljepartiene

Arbeiderpartiets «oljesnu» er for lite, for sent. Klimaengasjerte partipolitikere må slutte å drive valgkamp for klimafiendtlige partier og drive valgkamp mot dem istedenfor.

Publisert Sist oppdatert

I april samles Arbeiderpartiet til landsmøte, og det ligger an til å bli omkamp om partiets syn på oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er nå høyst sannsynlig at miljøengasjerte krefter innad vil klare å snu partiet i miljøbevegelsens flaggsak. Partiet kommer trolig til å vedta et nei takk til en såkalt konsekvensutredning av feltene utenfor øygruppa.

Klimaengasjerte Arbeiderparti-medlemmer vil i så fall gå ut og juble: «Der ser dere! Det nytter å engasjere seg i Norges største parti! Det er slik vi bygger politikk, sten på sten med tålmodig arbeid!»

Lofoten-bløffen

Det er en bløff.

Snuoperasjonen kommer minst 14 år for seint. Selv om sterke krefter i og rundt industrien fagbevegelsen og i de store partiene gjerne vil holde saken varm, er vi forbi dette punktet nå. Bare én av tre nordmenn vil åpne Lofoten og Vesterålen. Også i Nordland sier over halvparten av velgerne nei til åpning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS