NYHET

– Jeg vil ikke være like glad for en regjering bestående av Sp og Ap. Det er viktig er at vi har en venstreside med SV, sier Wenche Pedersen, ordfører for Ap i Vadsø.

Ønsker seg en regjering der SV balanserer ut Sp

Regjering med bare Sp, som fører borgerlig politikk på enkelte felt, kan bli komplisert for Arbeiderpartiet. Men SV og Sp kan balansere hverandre. Minerva har snakket med fire Ap-ordførere i Finnmark som ønsker SV i regjeringen.

Publisert

Minerva har snakket med fire ordførere for Ap i Finnmark. Det er et tydelig ønske med SV i regjering, mye for å balansere politikken opp mot Sp.

– Jeg håper det blir en flertallsregjering der SV balanserer ut Sp. Sps styrke er distriktspolitikken, men jeg er også veldig opptatt av at vi får til en klimapolitikk og her tenker jeg at et samarbeid med SV blir viktig, sier Wenche Pedersen, ordfører for Ap i Vadsø kommune.

Som ordfører samarbeider hun med tidligere SVere, Rødt og MDG. SV har sprukket i Finnmark, og fungerer nå som uavhengige sosialister i kommunestyret. Oppslutningen rundt Ap i Vadsø var i valget hele 42 prosent. Nummer to ble Sp med 24,7. Pedersen beskriver at hun tilhører den siden i Ap som er rødest.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS