KOMMENTAR

Masud Gharahkhani har flyttet det innvandringspolitiske tyngde punktet i Arbeiderpartiet i mer restriktiv retning, men ikke alle er like fornøyde.

Vi trenger innvandringskritiske miljøer som vil være noe mer enn heiagjeng for høyresiden

Mottakssentre i Afrika er lureri og sirkus. I hvert fall hvis ideen kommer fra Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kom Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhanis støtte til en omlegging av asylsystemet i retning av den danske regjeringens foreslåtte modell med etablering av mottakssenteret i Afrika. Han mener det kan være aktuelt også for Norge å samarbeide med Danmark om bruken av slike mottakssentre, dersom disse blir etablert.

Forslaget fra Gharahkhani føyer seg inn i det som minner om en større omlegging av asylpolitikken. Til Minerva har Gharahkhani tidligere forklart at det i Arbeiderpartiet etter flyktningkrisen oppstod en erkjennelse «om at vi måtte gjøre noe helt annet på dette politikkområdet». Og at det er «helt klart» at «uttak av kvoteflyktninger er en langt mer human og rettferdig måte å hjelpe på enn asyl ved grensen».

Denne omleggingen av innvandringspolitikken i et av landets største og viktigste politiske partier er noe som burde glede de av oss som lenge har arbeidet for en annen migrasjonspolitikk. Det skulle man i hvert fall tro.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS