KOMMENTAR

Richard Dawkins’ kulturkristne vekkelse gir mening

Det er ikke så rart at vår tid gir rom for litt åndelig ettertanke, selv ikke for ateistiske apostler. Richard Dawkins’ livssyn er trolig representativt for svært mange.

Publisert

«Jeg elsker hymner og julesanger og jeg føler meg på en måte hjemme i den kristne etikken, og jeg føler på den måten at vi er et kristent land.»

Det skapte litt oppstuss da Richard Dawkins kom ut av det kulturkristne skapet, men ikke fordi han har endret grunnleggende livssyn. For det står visst fast. Siden The God Delusion ble utgitt for over 20 år siden har han holdt posisjonen som den kanskje mest tonenagivende ateisten i verden, og har vært fast deltager på debattprogrammer og referansepunkt for all refs av moderne overtro.

Men han står nå altså frem som en rasjonalist som liker julesanger og kirkebygg. Den nyfundne kulturkristne begeistringen ble tilkjennegitt under et intervju for LBC radio der diskusjonen kretset hvordan Oxford Street i London markerer Ramadan i stedet for den sammenfallende påskehøytiden (en ikke ukjent debatt for Oslo-boere). 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS