- Vesten mangler intellektuelt lederskap

Ayn Rand-instituttets nestor Yaron Brook er langsiktig optimist på sivilisasjonens vegne, men det forutsetter at Vesten tar seg sammen og står opp for sine idealer.

Publisert Sist oppdatert

Sverige er en selverklært humanitær stormakt – i ukedagene. I helgen er det hedonismen som råder. På Stockholms-flyet fra London lørdag var halve SAS Plus fylt opp av svensker fra spillbransjen, på vei hjem fra verdens største konferanse dedikert til å fange flest mulig sarte sjeler i spilleavhengighet. Fruktene av det gode arbeidet høstes på Stureplan, hvor det bugner av hummer og kaviar langs dekadensens akse fra Hotel Diplomat, via Riche til Sturehof. Når champagnekorkene sprettes til Star Wars-fanfare på utestedet V, er syndefallet komplett.

Etter en helg på Stureplan er spørsmålet «What is killing Western Civilisation?» absolutt noe som gir gjenklang hos folk. Det var temaet for mandagens paneldebatt arrangert av Ayn Rand-instituttet i samarbeid med Fria Moderata Studentförbundet (FMS) på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), med instituttets formann Yaron Brook, Spectator-skribent Douglas Murray og Karin Svanborg-Sjövall fra Timbro.

Som Minervas utsending for kvelden møtte jeg Brook og Murray for en prat i forkant av paneldiskusjonen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS