NYHET

Denne barnehagen har alt – unntatt barn

En ny superbarnehage på Skullerud er oppført etter alle kunstens regler med fossilfrie anleggsarbeider og solceller på taket. Men foreldrene vil ikke ha den.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 stod den nye Skullerudbakken barnehage ferdig – med et areal på 2300 kvadratmeter er dette en av Oslo mest fasjonable barnehager. Barnehagen er et plusshus med lokal energiproduksjon i kraft av solcellepaneler på taket og tilkobling til byens fjernvarmenett. Dyrt er bygget også – barnehagen er blant flere av Oslo kommunes pilotprosjekter for fossilfrie byggeplasser. Til sammen var budsjettet for den nye barnehagen på 140 millioner kroner.

Og gjennom kommunens innkjøpsordning er barnehagen i tillegg blant én av syv barnehager som ble tildelt kunst for til sammen 5,6 millioner kroner i 2020. Uteområdene er tilsvarende fasjonabelt: Det er anlagt både grønnsakshage og insektshotell. Men foreløpig er det bare insekter, og ikke barn som har hatt mulighet til å flytte inn.

For selv om etableringen av barnehagen på Skullerudbakken, med til sammen 240 nye potensielle barnehageplasser, har vært avgjørende for å nå Oslo-byrådets mål om å tilby 3000 nye barnehager i Oslo, er barnehagen noe bydel Østensjø aldri ønsket seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS