NYHET

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

– Helsedirektoratet har ansvar

Det sier helseminister Bent Høie om Helsedirektoratets kontroversielle retningslinje for behandling av kjønnsinkongruens.

Publisert Sist oppdatert

Helsedirektoratets retningslinje for behandling av kjønnsinkongruens peker mot en liberalisering av dagens behandlingstilbud. Dette har vært svært kontroversielt: En rekke medisinske autoriteter, som Folkehelseinstituttet, har anklaget Helsedirektoratets retningslinje for å være «uforsvarlig». Disse mener at det ikke foreligger nok evidens for å kunne berettige en liberalisering.

Minerva har i en tidligere artikkel avdekket hvordan Helsedirektoratets retningslinje ble til. Både lukkede og åpne kilder hevder at en byråkrat i direktoratet arbeidet for å få igjennom en retningslinje som peker mot liberalisering. De mener derfor at direktoratets håndteringen av problemstillingen har vært svært skjev. Flere av kildene antyder at direktoratet ble kuppet av aktivister.

Minerva har bedt helseminister Bent Høie kommentere anklagene som rettes mot direktoratet. Han påpeker at han selv har vært «opptatt av at det må sikres et forsvarlig tilbud til de som faller utenfor mandatet til den nasjonale behandlingstjenesten å behandle».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS