Resett, Berg og Trædal

Kommentarfeltet hos Resett flommer over av hets mot Lan Marie Nguyen Berg og Eivind Trædal.

Publisert Sist oppdatert

Miljøbyråd Lan Berg i Oslo kommune venter barn med sin mann Eivind Trædal, også en kommunepolitiker. Dette har de fortalt sin omgangskrets på Facebook.

På nettavisen Resett – ledet av redaktør Helge Lurås – har dette medfødt en redaksjonell artikkel, der det påstås at denne nyheten er lagt ut i den hensikt å bli møtt med hets fra høyresiden, som så igjen skal føre til medfølelse og tilsvar fra venstresiden. Slike konspirasjonsteorier er ganske vanlig på Resett, både i artikler og kommentarfeltet.

Under artikkelen er det som alltid på Resett et kommentarfelt, der leserne kan si sin mening, i praksis usensurert. Resett praktiserer forhåndsmoderering, men den er så liberal at i praksis alt slipper gjennom. Det er bare ytringer som rammes av Straffeloven som eventuelt blir fjernet. Begreper som anstendighet, presseetikk, folkeskikk og moral er ukjente begreper i denne vurderingen av hva som kan trykkes og ikke. Kommentarfeltet under nevnte artikkel har fått ca. 100 innlegg. Her er tre av dem, som må leses med den kunnskap at både Berg og Trædal er hat-objekter på Resett, uvisst av hvilken grunn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS