Reidar Digranes fra Senterpartiet blir Bergens byråd for næring, kultur og idrett. Han ser ikke store skillelinjer mellom eget parti og Høyre i lokalpolitikken.

Når Høyre og Senterpartiet skal samarbeide i Bergen får vi et nytt borgerlig utstillingsvindu

Bergens nye byråd er et gjennomslag for et konservativt Senterparti med storby-profil. Spørsmålet er om dette bli en modell til etterfølgelse flere steder, eller endatil nasjonalt.

Publisert

I dag klokken 11 lanseres nytt byråd i Bergen, utgått av Høyre, Frp og Senterpartiet. Bergenspolitikken, som har vært preget av delvis kaos og konflikt i lang tid, går dermed kanskje inn i et roligere spor. Spesielt interessant er det å se Senterpartiet og Høyre samarbeide. 

I lang tid har disse partiene vært en slags ideologiske hovedmotstandere nasjonalt. Hele Trygve Slagsvold Vedums valgstrategi frem mot 2021 syntes å være basert på hvordan Erna Solbergs Høyre gjør alt galt for landet.

Samtidig har Senterpartiet en profil som gjør det vanskelig å definere det entydig som et venstresideparti, noe som var utslagsgivende for at Vedum nektet SV regjeringsdeltagelse. I partiets formålsparagraf kan vi lese at «[e]t levende folkestyre, bygget på kristen og nasjonal grunn, er en forutsetning for folkets trivsel og landets fremgang».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS