Det grønne regjeringsskiftet?

Det kan gå mot regjeringskrise på det grønne skiftet. FrP og Venstre stiller hvert sitt ultimatum. Men det finnes flere veier ut av knipa.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen er i trøbbel. Venstre er fly forbanna over at det såkalte grønne skatteskiftet som statsministeren lovet dem i fjor har kokt ned til noe ganske smått, og i tillegg innebærer netto avgiftslettelser til bilistene.

Pressen heller bensin på bålet ved å ringe rundt til Venstre- og FrP-politikere for å få dem til å skjerpe sine respektive ultimata. Venstres leder Trine Skei Grande er skarp nok hun. I Dagsavisen på fredag kan vi lese følgende:

”Venstre-lederen Trine Skei Grande har lovet sitt landsmøte at dersom regjeringen ikke leverer tidenes grønneste budsjett, har ikke regjeringen en fremtid. I går fikk hun fasit.

– Regjeringen har kanskje en plan om å få flertall sammen med noen andre, men de vet godt at skal de få flertall for budsjettet med Venstre, må de legge fram et budsjett som faktisk kutter utslipp innen 2030, sier Grande til Dagsavisen.”

Lei av å bli lurt

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS