Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i spørretimen onsdag 28. februar

Regjeringen vil ikke svare på om Norge deltar i forhandlinger om mer ammunisjon til Ukraina

Tsjekkia har funnet ammunisjon til Ukraina. Femten land har signalisert at de vil være med å betale. Men den norske regjeringen vil ikke si noe.

Publisert

Ukraina har akutt ammunisjonsmangel i sin pågående krig. Tsjekkias president varslet tidligere denne måneden at det var mulig å anskaffe store mengder ammunisjon som kan doneres til Ukraina dersom det sikres finansiering. Europeiske land forsøker nå å sikre en slik finansiering om til sammen rundt 1,5 milliarder dollar. 

Venstre stilte nylig skriftlig spørsmål til forsvarsministeren om Norge har mottatt en forespørsel om å bidra til å finansiere oppkjøp av artilleriammunisjon gjennom dette sporet. Forsvarsministeren ville ikke opplyse om hvorvidt Norge er kontaktet «av hensyn til prosess og sikkerhet». 

Regjeringen vil i utgangspunktet ikke offentliggjøre slike detaljer før materiellet eventuelt er anskaffet og levert til Ukraina. Svaret fra forsvarsministeren («i tråd med etablert praksis»), gir inntrykk av at dette konkrete spørsmålet har vært til diskusjon i lukket møte med Den utvidede utenriks- og forsvarskomité (DUUFK). 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS