BØKER

De små skritts profet

Erna Solberg tegner opp en stor utfordring for Norge: Mangel på arbeidskraft. De mange små skrittene som preger hennes metode var ikke nok de åtte årene hun satt ved makten, og er ikke nok til å løse utfordringene fremover.

Publisert Sist oppdatert

Hvor kjedelig går det egentlig an å skrive om politikk? Spørsmålet stilles i ingressen til VGs anmeldelse av Erna Solbergs bok Veien videre, skrevet av Sindre Hovdenakk. Den har for øvrig samme tittel som Hovdenakks anmeldelse av ektemannen Sindre Finnes’ bok i fjor: «Gjespende kjedelig!»

Vel, det går absolutt an å skrive kjedeligere – og dårligere. Boken er i hovedsak ført i pennen av Solbergs mangeårige grå eminense Lars Øy, og den er ganske velskrevet. Alle som har møtt Erna Solberg, vet at hun er opptatt av detaljer, og flyten brytes riktignok noen steder av mange slike, særlig der Solberg skal forsvare upopulære grep som hun gjorde sin i regjeringstid. Men de konkrete detaljene gjør også at strømmen av honnørord og gode ønsker ikke blir for plagsom,

Teksten er krydret med mange historier fra Solbergs reiser rundt i landet og møter med «folk flest», gjerne småbedriftseiere. Dette er også velkjent for alle som har hørt Solberg, og bidrar til at en tekst som ellers kunne mistenkes for å være veldig mye Øy og ganske lite Solberg, får et personlig preg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS