Bompengegaloppen

Bompengar er dårleg eigna som kredittkort. Men betre eigna til å skapa mindre trafikk. Eller: Også ein MDG-ar kan gje anti-bompenge-partiet rett i noko.

Publisert Sist oppdatert

Fleire stader i landet – ikkje minst i Bergen – siglar bompengar opp til å verta eit viktig spørsmål i valkampen. I Bergen syner den siste meiningsmålinga at Folkeaksjonen nei til bompengar (FNB) ligg ann til over 25 prosent av røystene.

Dei har skaffa seg veljarar frå dei fleste parti, og er på denne målinga større enn heile byrådet (Ap, KrF og Venstre) til saman. Til gjengjeld er Frp nær utradert. Dei får 2,7 prosent på målinga. På denne målinga er Frp mindre enn Venstre. Dei er halvparten så store som Raudt. I 2015 hadde dei 8,7 prosent i Bergen. Og det var eit dårleg val for Bergen Frp.

Bompengemotstandaren sin frontfigur, Trym H. Aafløy, meiner at Framstegspartiet ikkje har truverde som anti-bompengeparti. Berre tull, seier samferdselsminister Jon Georg Dale frå Frp, som framhevar at lokalpolitikarane deira røystar imot bompakken i Bergen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS