SPALTIST

At Unge Høyre og Frp gjorde det bra i årets skolevalgresultat bør ikke komme som noen bombe for noen, mener Hans Jacob Huun Thomsen.
At Unge Høyre og Frp gjorde det bra i årets skolevalgresultat bør ikke komme som noen bombe for noen, mener Hans Jacob Huun Thomsen.

En ikke-ideologisk høyrebølge blant unge

Det er ikke noe ideologisk opprør blant unge. De er bare lei dagens regjering i likhet med folk flest.

Publisert Sist oppdatert

Skolevalget fikk i år unormalt mye oppmerksomhet i mediene. For mange kom det tilsynelatende som en stor overraskelse at Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ble de to største partiene. Til sammen fikk de 41,1 prosent, med Unge Høyre sine 21,7 prosent og FpU sine 19,4 prosent.

Det viste seg nemlig at ideen om en ungdomsgenerasjon som var venstreradikale, verdiprogressive klimaaktivister dessverre ikke stemte. Nå var ungdommen istedenfor blitt selvopptatte, individualistiske og materialistiske. Den grønne solidariteten var byttet ut med grå likegyldighet. I hvert fall dersom vi skal tro analysene.

Blant annet brukte psykolog Line Marie Warholm spalten sin i Aftenposten på å spørre hvor vi var på vei hen med dette skolevalgresultatet, og mente det var en anledning for foreldre å gå i seg selv. «Skaff deg penger og makt, for DA kan du gjøre som du vil», var visstnok budskapet som hadde befestet seg hos ungdommen, ifølge Warholm. Eller som hun oppsummerer; «Mens kloden lider av global oppvarming, lider menneskene av sosial istid»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS