KOMMENTAR

Siv Jensen i den berømte «Morna, Jens»-kjolen valgnatten 2013.
Siv Jensen i den berømte «Morna, Jens»-kjolen valgnatten 2013.

Morna, borgerlig samarbeid?

Siv Jensen gjorde Frp til regjeringsparti. Når hun nå forlater norsk politikk, kan borgerlig side stå uten regjeringsalternativ i flere år fremover.

Publisert Sist oppdatert

Da Siv Jensen ble leder i Fremskrittspartiet for 15 år siden, var «borgerlig kaos» en passende betegnelse på tilstanden i den daværende opposisjonen.

Etter Bondevik II-regjeringens fall hadde Carl I. Hagen gjort det klart at Frp ikke ville støtte noen regjering den ikke selv var med. Venstre og KrF var klokkeklare på at samarbeid med Frp var uaktuelt. Det var i grunnen bare flaks – og et par tusen stemmer til å dytte Venstre over sperregrensen – som reddet partiene fra å måtte forvalte et flertall ved valget i 2009.

Men Siv Jensen startet jobben med å gjøre Frp til et mulig regjeringsparti. God hjulpet av Erna Solbergs og Høyres langsiktige arbeid for borgerlig samling, møteplasser for den brede høyresiden i Civita og vinkvelder med Trine Skei Grande, hadde Jensen før valget i 2013 for første gang gjort det mulig å tro på at Fremskrittspartiet skulle bekle statsrådsposter hvis det ble borgerlig flertall.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS