Sveinung Rotevatn leder Venstres programkomité, og er godt fornøyd med førsteutkastet.

Borgerlig drømmeprogram – uten KrF

Venstre vil legalisere cannabis, avvikle formuesskatten, kutte sykelønnen og bruke bistandspenger på klima om programkomiteen får viljen sin. Flere saker kan gjøre borgerlig samarbeid enklere… om man glemmer KrF.

Publisert

Det var en begeistret leder for Venstres programkomité som torsdag la frem førsteutkastet til partiprogram for stortingsperioden 2025–2029 på Stortinget. Sveinung Rotevatn ga et overblikk på hva slags politikk partiet skal gå til valg på neste høst, dersom komiteen får viljen sin. 

Rotevatn la frem noen hovedpunkter på en rekke felt, og mener partiet blankpusser sin grønne og liberale profil. Mens partiet på den ene siden vil forby godteri ved kassen i butikken, ønsker man på den andre siden å tillate «strengt regulert omsetning av cannabis». Førsteutkastet går dermed inn for legalisering av cannabis, mens man tidligere kun har påpekt at «fordelene for samfunnet ved en regulert omsetning synes å oppveie ulempene».

Rusreformen i 2021 falt sammen da Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet sikret flertall mot. Venstres forsøk på omkamp ble det påfølgende året stemt ned av de samme tre partiene, som denne gangen fikk med seg Kristelig Folkeparti og Pasientfokus. Legalisering er det imidlertid kun MDG som i dag er for, og veien dit fremstår lang og tung, dersom ordlyden i programutkastet består.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS