Trond Åm

– Venstre og MdG sammen har fått enorme gjennomslag

En bred politisk plattform sikrer borgerlig side makten i Trondheim. Venstre spilte en nøkkelrolle og ønsker at byen blir et lyseblått og grønt fyrtårn i norsk politikk.

Publisert

Få personer i Høyre kan smile mer om dagen enn Trondheims påtroppende ordfører Kent Ranum. Innad i Høyre ble en seier i Trondheim ansett som ett av de absolutt høyest rangerte gevinstene som kunne komme fra valget. Ranum er advokat, og har jobbet mest innen næringseiendom. I tillegg er han karismatisk av et slikt format at han kan bli en høyreordfører med nasjonal kjendisstatus – litt som Marvin Wiseth var, før Arbeiderpartiets Rita Ottervik overtok styringen av byen i 20 lange år. 

For å komme i mål med et flertall, har derimot Ranum måttet samle omtrent alt som finnes til høyre for Rita i den trønderske partifloraen. Samarbeidsplattformen er signert Høyre, MdG, Venstre, Pensjonistpartiet, Senterpartiet og KrF. 

Venstre spiller en nøkkelrolle i å trekke Høyre mot MdG snarere enn FrP – som altså står utenfor samarbeidet. Der Venstre med samme motivasjon har bidratt til vranglås i forhandlingene i Oslo, har det altså ført til borgerlig forbrødring i Trondheim. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS