Slik vil Boris få britene ut av EU

Boris Johnson vil tvinge Brexit gjennom, med eller uten en avtale. Men strategien kan føre til at han møter seg selv i døra. 

Publisert Sist oppdatert

Som fersk statsminister har Boris Johnson vært tydelig på at jobben hans de neste månedene er å få britene ut av EU, «come what may». Men vil han lykkes? 

Det som er sikkert, er at Boris har vært i valgkampmodus siden dag én. Det er tydelig på energien i talene han har holdt så langt, som er en helt annen enn hva vi så i tiden før han var statsminister. Men vi ser det også i utnevnelsen av Dominic Cummings som nærmeste rådgiver. Cummings var nemlig hjernen bak Vote Leave-kampanjen, som jo utvilsomt ble en suksess. 

Så langt har Johnson vist en offensiv holdning til Brexit. Senest i går gjentok han at han forventer at EU går med på en Brexit-avtale uten den omstridte backstopen, som han mener vil være «skadelig for det stolte, britiske demokratiet». Backstopen vil binde britene til EUs tollregler frem til man klarer å finne en løsning på handelen på tvers av landene og den irske grensen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS