Brendan O'Neill ser ingen entusiasme eller kjærlighet i valgkampen som utspiller seg i Storbritannia.

– Keir Starmer blir en av de verste statsministrene vi noen gang har hatt

Han er uløselig tilknyttet venstresiden i britisk offentlighet, men vil stemme på Nigel Farage i det kommende valget. Brendan O’Neill håper på et sjokk i det som ligger an til å bli et kjedelig valg.

Publisert

Da Minerva intervjuet Brendan O’Neill i 2018, var det brexit som preget den britiske politiske dagsordenen. Han var glødende tilhenger av å forlate unionen, noe han mente representerte en naturlig fortsettelse av britenes «femhundreårige kamp for demokrati».

Han er politisk skribent i Spiked, og en hyppig brukt kommentator i aviser som The Spectator, The Telegraph og The Daily Mail. Nylig ga han ut boken A Heretic’s Manifesto: Essays on the Unsayable. Selv om han selv bekjenner seg til venstresiden er han svært kritisk til alt vi grovt sett omtaler som «woke». I tillegg får han nå en uforståelig britisk valgkamp å bli klok på. 

Han snakker på linje fra Nord-London etter nettopp å ha levert manus til en bok han har skrevet på bare fem uker, hvor han kritiserer Palestina-aktivismen i Vesten i kjølvannet av Hamas’ terrorangrep 7. oktober og krigen i Gaza.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS