Går det mot Brexit-fiasko for britane?

Etter at EUs uformelle toppmøte i Salzburg sist veke avviste Theresa Mays Chequers-plan, verker det enno vanskeligare å bli samde om noko avtale.

Publisert Sist oppdatert

Om eit halvt år trer Storbritannia ut av EU, men det er framleis heilt i det blå kva slags tilknyting britane vil få til EU etter utmeldinga. Etter at EUs uformelle toppmøte i Salzburg sist veke avviste Theresa Mays Chequers-plan, verker det enno vanskeligare å bli samde om noko avtale.

Kritikken mot EU i Mays leir eller frå våre heimlege Brexit-entusiastar, som i Klassekampen, synest å bygge på manglande forståing av kva EUs indre marknad faktisk er for ein konstruksjon, og kvifor det er så vanskeleg å møte britane på halvvegen med ein type «halvveis» deltaking i den indre marknaden.

Misforståinga synest å bygge på førestillingar om at forhandlingane mellom EU og UK handlar om tradisjonell tilrettelegging for samhandel og handelsliberalisering. Den tek ikkje inn over seg at å vere del av EUs indre marknad handlar om så mykje meir enn bare det å  redusere hindringar på handelen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS