SPALTIST

Høyre må begeistre byene

Etter kommunevalget i 2023 må flere urbane nordmenn få gleden av å bo i en Høyre-styrt by. Men da må Høyre også løfte bypolitikken.

Publisert

Høyres politikk trengs for faktisk å få gjennomført et grønt skifte, skape flere jobber og gi barn gode oppvekstsvilkår i byene. Høyres byprosjekt handler om fremtidsoptimisme og løsninger på folks hverdagsproblemer. Men skal vi få flere til å gi sin stemme til Høyre, må partiet også bli flinkere til å løfte frem de politiske spørsmålene som er særlig relevante for byene.

Da er det viktig å huske på at «folk flest» bor enten i eller i nærheten av en by. Når politikere de siste par årene har snakket om «vanlige folk», har man ofte fått inntrykk av at de aller fleste av dem bor ganske langt utenfor allfarvei. Slik måtte det bli når Arbeiderpartiet prøvde å vinne tilbake velgere de hadde mistet til Senterpartiet. Men omtrent to millioner mennesker bor i de ti største kommunene i Norge. Og i byene er det noen særskilte utfordringer som skiller dem fra distriktene. De som bor der, fortjener at noen løfter deres saker.

Mange av utfordringene er knyttet til transport og infrastruktur. Flere skal kunne velge kollektiv, sykkel og gange for å komme seg frem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS