NYHET

Lan Marie Berg (MDG), Raymond Johansen (Ap) og Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) legger frem byrådsplattformen på Mangelsgården i Oslo 22. oktober. Foto: Magnus Nordmo Eriksen

Stor vei kan velte enda større tue

Den nye motorveien til 40 milliarder gjennom Asker og Bærum får stadig færre tilhengere. Nå heves innsatsen i forhandlingene om en skjør politisk enighet om samferdsel i Oslo og Viken.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag la Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti frem plattformen for byrådssamarbeid i Oslo. Omringet av grønne planter kunne de fornøyde forhandlingslederne fra byrådspartiene fortelle hvordan hovedstaden skal styres de neste fire årene.

Dette er trolig den grønneste erklæringen som er lagt frem for en by noensinne, hevdet samfersdelsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

I samferdselspolitikken har det vært spenning mellom Oslo-byrådet på den ene siden, og staten på den andre siden. Byrådet har spesielt vært kritiske til veiprosjektet E18 Vestkorridoren, som byråd Berg til VG i september omtalte som «den største trusselen mot at Oslo kan nå sine klimamål før 2030».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS