NYHET

Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Øystein Sundelin, mener de nye rødgrønne postene på årets budsjett, som gratis AKS, gratis skolemat og 500 nye ansatte i hjemmetjenesten, er steder det er naturlig å kutte.

Høyre ønsker bredt samarbeid om krisebudsjett for Oslo

– Det er riktig å være med på å sørge for at Oslo kommune kommer seg over kneika, og sikre at byen har bærekraft også i tiden fremover, sier gruppeleder Øystein Sundelin til Minerva.

Publisert

Oslo er den byen som er hardest rammet av koronakrisen. Det gjelder ikke minst økonomisk. Massepermitteringer som følger av at uteliv, frisørsalonger og butikker er stengt ned, betyr en dramatisk nedgang i skatteinntekter. Også knekken i verdensøkonomien gjør at mange bedrifter med hovedsete i byen sliter.

Såpass prekær er situasjonen at Finansutvalget i Oslo bystyre nå har gått til steget å utvide arbeidsutvalget med medlemmer fra alle partier. Hensikten er å effektivisere prosessen med å få gjennom krisetiltak, ved at byrådspartiene slik slipper å måtte bruke tid på å krangle om saker i bystyret senere.

Gruppeleder for Oslo Høyre, Øystein Sundelin, håper at eget parti kan bli viktig i å lose byen ut av den verste krisen i byens historie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS