- USA er ikke den hvite ridderen som jeg trodde da jeg vokste opp, sier Carl I. Hagen til Minerva. Han mener at landets militærkompleks er destabiliserende for verdensfreden.

Make Hagen Great Again

Frps tidligere formann forsøker seg på et nytt come-back, denne gangen ved å fylle rollen som Trumps papegøye.

Publisert Sist oppdatert

Carl I. Hagen fikk fjerdeplassen på Oslo Frps stortingsvalgliste etter at den innstilte kandidaten trakk seg. Dersom regjeringen fortsetter etter september, ligger han an til å bli første eller andre varamedlem til Stortinget.

Hagen er tydelig inspirert for tiden, og aktiv i mediene, etter at hans forrige comeback i 2011, der han lanserte seg som ordførerkandidat i Oslo, ble et totalt bomskudd. Partiet gjorde et elendig valg. I 2015 gikk det enda dårligere, og FrP gjorde sitt dårligste valg i byen siden 1979. Hagen har savnet seg selv i politikken. Ikke så mange deler savnet.

Hagens nye motivasjon har to kilder: Den ene en fortvilelse over at Frp ikke gjør det bedre på meningsmålingene, noe som åpenbart henger sammen med regjeringsdeltakelsen, og det Hagen mener er manglende markering av Frps kjernesaker. Hagen har aldri sluttet å se på partiet som sitt, og har derfor et ”kall” til å redde det dersom det går dårlig. Den andre motivasjonen er Trumps valgseier, som har inspirert høyrepopulister i hele Europa, selv om det så langt ikke er tegn til at de gjør det bedre på meningsmålingene enn de gjorde det før han slo Clinton.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS