Christian Tybring-Gjedde tror det blåser nye politiske vinder i hele Europa, og at disse blåser mot høyre.

– Det er ikke bare i Nederland vi ser at folk tar et ideologisk oppgjør med sosialistiske styresett

Christian Tybring-Gjedde mener Geert Wilders representerer en større politisk trend. Han mener det er bra at stadig flere partier er i ferd med å våkne opp.

Publisert

– Det vi nå ser i Nederland, er et tydelig tegn på at de politiske vindene i Europa skifter kurs. Uregulert massemigrasjon og en klimapolitikk som årelater både middelklassen og bøndene, har bidratt til en politisk oppvåkning og betydelig vekst hos verdikonservative og såkalte populistiske partier. 

Christian Tybring-Gjedde tror det blåser nye politiske vinder i hele Europa, og at disse blåser mot høyre. Det innebærer ikke bare vekst i høyrepopulistiske partier, men også at disse får økt innflytelse. Det tydeligste og ferskeste eksempelet på begge trender på kontinentet er Geert Wilders braksuksess ved det nederlandske valget og nå lanseringen av utkast til regjeringsavtale sammen med blant annet sentrum-høyre-partier. Vi ba Frps representant fra Oslo gi sitt syn på den politiske utviklingen i Nederland. Er dette en mulig modell for andre partier på den europeiske høyresiden?

Nei til innvandring og klimapolitikk

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS