NYHET

Slår tilbake mot kulturkrigen med liberal hjelpelinje

Den nye organisasjonen Counterweight nedringes av kulturkrigens ofre. Nå har også Minerva tatt en prat med grunnlegger Helen Pluckrose.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Black Lives Matter-opptøyene rammet USA som en storm – som etterhvert slo inn over Europa også – begynte en rekke selskaper og universiteter å iverksette ulike tiltak for å forhindre skjult, strukturell rasisme. Ansatte og studenter begynte også flere steder å kreve at de som stilte seg kritisk til opptøyene og deres underliggende tankegods – såkalte kritiske teorier om rasisme og kjønn – ble avskjediget.

Et eksempel fra universitetet Yale: I forkant av Halloween advarte administrasjonen studentene mot å bruke kostymer som kunne utføre kulturell appropriering. Det mente professor Erika Christakis var tullete gjort: Unge voksne er i stand til å ta egne beslutninger om hvilke kostymer de kan gå med. Denne ytringen ble imidlertid ansett som en slags hate speech: studenter, medprofessorer og dekaner krevde at Christakis – og hennes ektemann, professor Nicholas Christakis – ble fjernet fra sine stillinger ved universitet. Mobben befant seg ikke bare på Twitter, som den ofte gjør, men samlet seg rundt Nicholas Christakis på campus, der han ble ropt til, forbannet og herset med av studenter mens flere dekaner stod og så på.

Hundrevis ønsket hjelp hver dag

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS