DEBATT

Folketingsvalget i Danmark

Guide til kveldens opptelling. Og antydninger om det som senere skjer.

Publisert Sist oppdatert

Når politikken kommer i bakgrunnen, blir personlige konflikter viktigere. Noen trender kan vi merke oss som interessante også for norsk politikk fremover. Partiene blir mer og mer assosiert med lederne. Når disse begår feil, eller lykkes, trekker personene partiene med seg.

Når vi skal oppsummere de fire ukene med den dansk valgkamp, har flere pekt på at den ble utkjempet uten dominerende programsaker og temaer. På tross av partisplittelser, har de store internasjonale problemene ikke vært det som har skapt uenighet. Om Ukraina, Russlands overfall og trusselen mot den europeiske sikkerhet er det overveldende enighet på et plan over partipolitikken. Det er inngått brede forlik om forsvaret, og EU-forbeholdet mot forsvarssamarbeid er avskaffet på rekordtid.

Det er enighet om å samarbeide om å motvirke følgene av energiknapphet og inflasjon. Det er en naturlig debatt om hvordan man skal hjelpe best mulig, selvfølgelig, og her følger diskusjonen i vante spor mellom partiene. Men valgkampen har ikke vært spesielt usaklig eller intens.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS