KULTUR

«Algoritmeanekdoter» gir et innblikk i livet til de 500 000 nordmennene som leter etter kjærligheten ved hjelp av algoritmer.

Anekdoter fra datinglivet

I dag er det meste lov og få ting er skammelig, i alle fall på soverommet. Likevel drømmer vi fortsatt om Kjærligheten med stor K.

Publisert

Hvorfor måtte Emma Bovary dø?

Visst var hun i dyp gjeld og kunne ende med å måtte fortelle sine hemmeligheter til mannen Charles, som sannsynligvis ville tilgitt henne og hjulpet henne ut av knipa. Men grunnen til at hun svelget arsenikken hadde ikke å gjøre med gjelda eller frykten for å være en sosial utstøtt. Emma Bovary tok livet sitt fordi hun oppdaget at livet ikke var den romantiske, lykkelige tilværelsen hun hadde lest om gjennom oppdragelsen i klosteret. Emma var, som så mange damer før og etter henne, offer for store forventinger som ikke kunne innfris. Verden er ikke slik som i drømmene.

Dette er jo ikke noen hyggelig måte å innlede en anmeldelse på, men romantiske Madame Bovary føltes som et naturlig sted å begynne historien om forventningene og forholdet vi alle har til kjærligheten: lengselen etter den. Noen av oss er heldige og treffer drømmemannen eller -kvinnen ved første forsøk og første blikk. De færreste kan ha et slikt hell. Men de fleste håper nå at det skal skje.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS