KULTUR

Netflix har gjort Kleopatra hvitere enn noen gang

Selv om vi ikke vet nøyaktig hvordan hun så ut, har Netflix-dokumentaren som viser en svart Kleopatra, gitt de fleste en påminnelse om at hun i alle fall ikke var spesielt mørk.

Publisert

Alle som følger litt med på diverse vådeskudd i kulturkrigen, har fått med seg at det er bråk rundt Netflix’ kommende dokumentar om Dronning Kleopatra. Det hele dreier seg om at serien benytter seg av den melaninrike skuespilleren Adele James for å spille hovedpersonen. Serien slippes ikke før 10. mai, men traileren er tilgjengelig.

Ut fra promoteringsbildene kan man se at Adele James ser riktig så kongelig ut, og vi vet uansett ikke all verden om utseende til den historiske Kleopatra. Men de to kan ikke ligne så veldig på hverandre. «Nilens slange» (Skakespeares ord) var helt enkelt ikke av afrikansk avstamming.

Det er ikke fortellerstemmene i traileren til dokumentarserien enige i. Den ene sier han «ser henne for seg med krøllete hår, som meg». En annen «hva enn folk sier, vet jeg at hun var mørk [Black].» Seriens produsent, Jada Pinkett Smith, har åpenbart tenkt til å gjøre dette til et vesentlig poeng ved serien. «We don’t often get to see or hear stories of Black queens, and that was really important for me», har hun forklart.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS