TV-debatten mellom Joe Biden og Donald Trump utløste ikke bare panikk blant demokratene, men også mer nerver i rentemarkedene. Bildet er fra en av debattene mellom de to i 2020.

Utsikt til Trump-seier sender lange renter i været

Lange obligasjonsrenter steg kraftig etter debatten mellom Donald Trump og Joe Biden. Trump som president vil gi høyere toll med fare for høy inflasjon, men kan også gi høy vekst.

Publisert

TV-debatten mellom Joe Biden og Donald Trump utløste ikke bare panikk blant demokratene, men også mer nerver i rentemarkedene. Renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen steg til 4,48 prosent fra 4,29 prosent torsdag, og dermed til det høyeste nivået siden slutten av mai, før den falt litt tilbake. Denne oppgangen er unormal bratt, lange renter pleier ikke stige så mye på så kort tid.

Langrenten har dessuten steget samtidig som et par ferske økonomiske data snarere kunne tilsi lavere rente, påpeker Ed Yardeni i Yardeni Research: Årsveksten i Federal Reserves foretrukne inflasjonsmål sank i mai til det laveste nivået siden mars 2021, opplyste statistikkmyndigheter fredag, mens en innkjøpssjefsindeks mandag indikerer at aktiviteten i amerikanske industribedrifter falt i juni.

«Vi tror obligasjonsmarkedet reagerer på økt sannsynlighet for en annen periode i Det hvite hus for president Donald Trump», skriver Yardeni et kundebrev.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS