KOMMENTAR

Snart vil Trump ta farvel med presidentembetet. Ikke et minutt for tidlig.

Angrepet på Kongressen kan være vendepunktet

Lojaliteten til Trump slår sprekker etter gårsdagens hendelser, og hans sjanser til å beholde kontrollen i det republikanske partiet er svekket, men langt fra ødelagt.

Publisert Sist oppdatert

Før Trump-mobben trengte seg inn kongressbygningen i går ettermiddag hadde Trump måtte tåle harde slag. To av hans lojale støttespiller kunne ikke lenger skyve valget mellom demokratiet og Trump foran seg. De valgte demokratiet.

Visepresident Mike Pence sendte et brev der han forklarte at han ikke hadde myndighet til å diskvalifisere valgmenn etter eget forgodtbefinnende. Majoritetsleder i senatet Mitch McConnell holdt en sterk tale der han imøtegikk Trumps påstander om valgfusk, gikk inn for å godkjenne valget, og advarte i sterke ordelag mot følgene av å ikke gjøre det. McConnell hadde for tre uker siden gratulert Biden med valgseieren og har siden gjort det klart at republikanerne ikke burde motsette seg godkjennelsen av valget, men var uvanlig klar i sitt innlegg i går.

Jeg hadde på forhånd forventet bråk i gatene, men ikke at Capitol ville bli stormet, og i hvert fall ikke at opprørerne skulle kunne ta seg helt inn i senatets sal og Nancy Pelosis kontor. Svikten på sikkerhetssiden vil sikkert bli nærmere klarlagt og debattert i dagene fremover.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS