NYHET

Oslo Rådhus.

Lektorer føler seg presset av skoleledelsen til å ikke stryke elever

Årets eksamen ble avlyst i forbindelse med koronaepidemien. Samtidig melder lærere om et økende press om å la elever uten nødvendig kompetanse få vitnemål. – Dersom dette er riktig, er dette ikke noe vi kan akseptere, uttaler kunnskapsminister Guri Melby

Publisert Sist oppdatert

Da tiltakene mot koronaviruset ble innført i mars, innebar det store endringer for norske elever. Store deler av våren ble preget av hjemmeskole og ansvar for egen læring. Det ble tidlig klart at eksamen i 10. klasse og skriftlig eksamen for elever i videregående skole ble avlyst. 21. april bestemte regjeringen seg i tillegg for å avlyse muntlig eksamen på videregående.

– Det viktigste for elevene i videregående er at de får en grundig standpunktvurdering og vitnemål, sa kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby i forbindelse med avgjørelsen.

Men mange lektorer stiller spørsmål ved om standpunktvurderingen faktisk er grundig og korrekt. Den siste tiden har det nemlig blitt meldt om et økt press på læreres vurderingsarbeid fra høyere hold.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS