SPALTIST

Jeg finner meg ikke i å bli kalt en trussel mot skeive

Assisterende generalsekretær for Salam Norge mener borgerlige partier er det farligste for skeive og spesielt skeive med minoritetsbakgrunn. Slike påstander kan ikke stå ubesvart, skriver Unge Høyre-leder Ola Svenneby.

Publisert

Dette er saken:

I et innlegg på Facebook hvor Unge Høyre og leder Ola Svenneby er tagget, skriver Thee-Yezen Al-Obaide at «borgerlige partier er det farligste for skeive og skeive med minoritetsbakgrunn spesielt».

Al-Obaide skriver blant annet at han og hundrevis av skeive aldri har følt seg så utrygge, demonisert, dehumanisert og mistenkeliggjørt som da Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti satt i regjering, og beskriver Erna Solbergs åtte år som statsminister som «en psykisk påkjenning for de aller fleste av oss».

Han mener også at skeive med minoritetsbakgrunn risikerer å bli strippet for statsborgerskapet og gjort statsløse, samt å bli deportert til land hvor de risikerer å bli henrettet for å være skeive under regjeringer med de tre nevnte partier.

Al-Obaides innlegg kan leses i sin helhet her.

Svenneby har delt innlegget på egen Facebook-side, da han ikke fikk tillatelse til å kommentere på Al-Obaides side. Nedenfor kan du lese svaret fra Unge Høyre-lederen. Det er gjengitt med tillatelse fra Svenneby.

**

Jeg registrerer at Thee-Yezen Al-Obaide assisterende generalsekretær i Salam Norge vil diskutere alt annet enn det som var utgangspunktet for det jeg skrev i min kronikk i Aftenposten 27. juni.

Og alt annet enn det som var utgangspunktet for diskusjonen.

Det er ikke islamofobi å si at konservativ religionsutøvelse kan bidra til radikalisering.

Det er ikke islamofobi å påpeke at en del religiøse miljøer fremdeles ikke har kommet langt nok i behandlingen og omtalen av skeive.

Og mer enn det har jeg heller ikke sagt. Det gjelder også andre religioner. Tallene er tydelige på at synet på homofili i et samfunn henger sammen med religion.

Da setter jeg særdeles lite pris på å bli beskyldt for islamofobi.

Men det sjukeste er fremdeles dette:

Én uke etter et terrorangrep, mener du at jeg er den største trusselen mot skeive.

Samtidig som PST sier rett ut at det er flere fra samme miljø som kan være villige til å gjøre det samme.

Det er altså en større trussel mot skeive at jeg brukte feil benevnelse på transpersoner, enn at vi risikerer å bli skutt på. Benevnelsen ble for øvrig endret da jeg ble gjort oppmerksom på det.

Jeg er enig i at debatten om særlig transpersoner har blitt hatsk. Det er ikke et høyreside-fenomen. Det var ikke en Høyre-politiker som kalte Christine Marie Jentoft «mann» i Debatten. Det var heller ikke vi som ville kaste transpersoner ut av 8. mars.

Så diskuterer jeg gjerne høyresiden og vårt ansvar for å forhindre radikalisering. Google navnet mitt én gang og du finner artikler i Vårt Land, Aftenposten og VG hvor jeg snakker og skriver om det.

Eller Dagsnytt 18 og Debatten hvor jeg også har gjort det samme.

Forskjellen mellom oss er ikke at én av oss har en tro eller en ideologi som kan misbrukes. Alle verdigrunnlag, ideologier eller religioner har en forvridd versjon av seg selv som kan legitimere vold.

Forskjellen er at du nekter å ta del i diskusjonen om din religion. Du svarer meg ikke seriøst og er først og fremst opptatt av å stemple meg.

Jeg deltar gjerne i diskusjonen om min. Og min ideologi. Det er du som nekter å gjøre det samme.

Du skriver på din Facebook-side at Frp nærmest har skyld for Manshaus. Samtidig som du mener kritikk eller spørsmålstegn ved konservative muslimske menigheter er islamofobi.

Det taler vel først og fremst for at aktivismen din begrenses til ytterste venstreengasjement. Og det forklarer kanskje at du også hyller Karl Marx på egen Facebook-side. Det er veldig synd.

Uttalelsen din om statsborgerskap faller på sin egen urimelighet. Det har vært flertall om innvandringspolitikken i Norge i flere år. Og det flertallet har alle de store partiene stilt seg bak.

Også må du gjerne være uenig i den. Men da kan du rette den samme skytsen mot Ap, Sp og Venstre også. Som alle stod bak innvandringsforliket.

Det var også Høyre som satt i regjering da man endret måten man kan bytte sitt juridiske kjønn.

Det var Høyre som satt i regjering da Salam fikk trosstøtte.

Det er en grov påstand hvordan du beskylder meg for å jobbe mot mine egne. Mot meg selv, og mot mine rettigheter.

Jeg var også redd natt til lørdag. Jeg kunne også vært på London natt til lørdag. Eller kjæresten min kunne vært der.

Å hevde at jeg er en trussel, finner jeg meg faktisk ikke i.

Og igjen. Diskuterer gjerne hvordan vi best forbyr homoterapi. Jeg har ikke lest forslaget til Trettebergstuen, og det er kanskje derfor Erna sier som hun gjør også.

I tillegg kan vi kanskje ta et oppgjør med de menighetene som faktisk bedriver homoterapi? Både de kristne og de muslimske.

Du får nesten uttale det på vegne av egen organisasjon, i stedet for å late som om du er talsperson for alle. Fordi det er du ikke. Heldigvis.

Powered by Labrador CMS