Trekløver dominerer

Biden leder fremdeles demokratenes nominasjonsstrid, men Harris og Warren puster ham i nakken.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av juni gikk nominasjonsvalgkampen inn en i ny fase, ved at kandidatene møtte hverandre til den første dysten – riktignok delt opp i to TV-debatter. To av kandidatene så store endringer i oppslutningen etterpå.

Joe Bidens svakheter ble tydelige i debatten. Han har en lang historie, så lang at standpunkter fra førti år tilbake nå fremstår som utdaterte, og Biden strever med å ro seg inn. Derfor ble Kamala Harris’ angrep på hans motstand mot «busing» effektivt. Men mer enn selve det saklige innholdet kom utslaget fordi Biden, som aldri har vært den beste debattanten, fremsto som defensiv. Harris fremstå som den som er best i stand til å takle råskinnet Trump i en debatt.

Biden måtte tåle en rask og betydelig nedgang på meningsmålingene, men den stoppet like raskt opp, og oppslutningen er nå stabil. Bare i en eneste måling – Change Research som gjennomgående har dårlige tall for ham, mistet han sin ledelse. Nå ligger han omkring der han var før han offisielt erklærte sitt kandidatur, og fremdeles godt i tet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS