KOMMENTAR

Angela Merkel og Vladimir Putin på fredsforum i Paris i 2018
Angela Merkel og Vladimir Putin på fredsforum i Paris i 2018

Nedtelling til tysk energidommedag

Tysk inkompetanse har gjort landet helt avhengig av russisk energi. Håpet ligger nå i at tyske påstander om at det er umulig å drive landets kjernekraftverk videre, er løgn.

Publisert Sist oppdatert

I 2018 ble Donald Trump ble møtt med hånflir fra tyske diplomater da han i FNs generalforsamling advarte mot at Tyskland ville bli totalt avhengige av russisk gass om landet ikke umiddelbart endret kurs.

Tyske diplomater har ikke like god grunn til å flire i dag.

Tidligere i sommer annonserte det russiske energiselskapet Gazprom at leveringskapasiteten i gassledningen Nord Stream, som på egen nettside omtales som «en sikker energiforsyning til Europa», fremover vil bli begrenset til 20 prosent av ordinær kapasitet. Den russiske begrunnelsen er at en av gassledningens turbiner har måttet gjennomgå vedlikehold og at det ikke er mulig å ta denne turbinen tilbake i drift grunnet sanksjonene mot Russland – et talepunkt som nok først og fremst er ment å svekke oppslutningen om sanksjoner i Europa. Tyske myndigheter anfører på sin side at turbinen kan leveres til Russland, dersom landet ønsker å ta den i bruk. Men etter flere uker med kjekling om hvorvidt Russland kan ta turbinen i bruk uttalte Gazprom i går at det vil være umulig å ta turbinen tilbake.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS