NYHET

Nå som det har kommet frem at frafallet ikke har økt som følge av fraværsgrensen, tror kunnskapsminister Guri Melby man er nødt til å snakke om hvilke andre tiltak som er viktige for de elevene som fremdeles faller utenfor fremfor å fortsette diskusjonen om man vil ha en fraværsgrense.

– Fraværsgrensen har kommet for å bli

En ny evaluering viser at fraværsregelen har vært en suksess, men at det fortsatt trengs ytterligere tiltak for å få flere til å fullføre skolegangen. Guri Melby mener eget parti nå bør skifte standpunkt i saken.

Publisert

Sluttrapporten «Suksess og besvær» fra prosjektet om evaluering av fraværsgrensen i videregående skole ble i dag lagt frem på en pressekonferanse på Lambertseter videregående skole i Oslo. Prosjektet er gjennomført av Fafo i samarbeid med Statistisk sentralbyrå, med formål om å evaluere implementeringen og konsekvensene av grensen på fravær en elev på videregående skole kan ha for å få vurdert innsatsen i faget. Elever med mer enn ti prosent udokumentert fravær i et fag vil som hovedregel ikke ha rett til å få karakter eller standpunktkarakter i faget.

Fraværsgrensen fungerer, men flere tiltak er nødvendig

Da fraværsreglene ble innført i 2016 ble endringen møtt med krass kritikk fra landets elever og Elevorganisasjonen. Tusenvis av elever demonstrerte rundt om i landet våren 2016.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS