Trøbbel i vente

Erna Solberg har kjøpt seg en pustepause fra et Frp som sliter på målingene, og håper at Listhaug kan redde dem. Men Høyre sliter på målingene selv, og har akkurat skaffet seg mer trøbbel.

Publisert Sist oppdatert

Når Erna Solberg tar inn igjen i regjering en statsråd som måtte gå for ett år siden, viser det at regjeringsprosjektet mangler mål og mening. Frp må ha forlangt dette i et desperat forsøk på å redde kommunevalget.

Sylvi Listhaug blir eldre- og folkehelseminister, og erstatter Åse Michaelsen, som aldri har vært i stand til å synes i en statsrådspost som egentlig bare ble opprettet da regjeringen ble utvidet med Venstre fordi Frp skulle slippe å gi fra seg noen statsråder. Solberg fant da sin vanlige løsning – mer til alle.

Denne gangen har Solberg igjen måttet gi etter – for noe annet kan det ikke kalles når en statsråd som for bare ett år siden måtte gå fordi hun både kom med urimelige og sterkt krenkende beskyldninger, viste dårlig rolleforståelse, trosset SMK og ikke hadde vett til å be om unnskyldning på en troverdig måte, nå er tilbake igjen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS