KOMMENTAR

Sindre Finnes fotografert sammen med en annen statslederektefelle, Michelle Obama, på Renwick Gallery i Washington, D.C.

Statsministerens ektefelle må ikke kunne mistenkes

Da kan han ikke hete Sindre Finnes.

Publisert Sist oppdatert

Jeg tror ganske få ville mistenke Erna Solberg for med vitende og vilje å risikere sin stilling og sin politiske arv for å tjene 1,8 millioner kroner på lyssky aksjehandler.

Folk har selvsagt gjort seg til alvorlig kriminelle for langt lavere summer. Men Solberg er en politiker som ikke bare i samme tidsrom tjente en svært god lønn som Norges statsminister, men som også gjennom et langt liv i politikken har demonstrert at appetitten for makt er betydelig større enn appetitten etter penger. Man trenger altså ikke dele min vurdering om at Erna Solberg i det store bildet fremstår som en svært ryddig politiker med stor integritet for å være enig i at det ville være for dumt til å være sant, og at det – skjønt politikere i blant er dumme – heller ikke er sant.

Kanskje er det også derfor Høyre allerede – og før siste stein i saken kan sies å være snudd – allerede har konkludert med at partiet har full tillit til sin leder. Det er forståelig. Men spørsmålet vi blir sittende med i dag, er ikke om Erna kan mistenkes; det er om vi kan leve med at hennes mann kan det. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS