NYHET

Ingen automatisk godkjenning av danske leger

Som løsning på at 145 000 står uten fastlege ønsker Frp og KrF å senke terskelen for at leger utdannet i utlandet kan ta norsk praksis, deretter jobb. Helseministeren mener forslagene ikke vil bidra til å løse fastlegekrisen.

Publisert

Bård Hoksrud, Morten Wold, Silje Hjemdal, Himanshu Gulati og Sigbjørn Framnes (alle Frp) har lagt frem et representantforslag om å godkjenne leger utdannet i Danmark. Olaug Vervik Bollestad, Dag-Inge Ulstein og Kjell Ingolf Ropstad (alle KrF) har lagt frem et forslag om å sikre godkjenning av medisinutdanning fra EU- og EØS-land i Norge.

Bakgrunnen for forslagene er den pågående fastlegekrisen i Norge. 145 000 pasienter står uten fastlege og flere pasienter kommer til landet som følge av flyktningene fra Ukraina.

Frps representanter viser i sitt forslag til at Legeforeningen har påpekt at turnustjenesten i for eksempel Danmark er svært lik det første året av LIS1 (leger i spesialisering) i Norge. LIS1 tilsvarer det som før ble kalt turnustjeneste. Representantene mener dermed den danske turnustjenesten bør vurderes og godkjennes slik at leger utdannet i Danmark ikke må ta denne på nytt i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS