Likestilling er ikke et nullsumspill

Feminismen gjør seg uangripelig ved å hevde at enhver kritikk og nyansering som favner om menns perspektiv, er et angrep på likestilling og kvinners rettigheter.

Publisert Sist oppdatert

Det er drøye 40 år siden likestillingsloven ble vedtatt i Norge i 1978. Gjennom disse årene har likestilling vært identisk med kvinnefrigjøring og feminisme. Men noe er i ferd med å skje. Enkelte drister seg til å ta til orde for at likestilling faktisk også må gjelde for menn, og at menn også kan være utsatt for diskriminering.

«Kjønnskampen» på NRKs Brennpunkt har utfordret og rystet de etablerte dogmene omkring hva likestilling dreier seg om. Sakte, men sikkert begynner flere å våkne for at likestilling ikke er en enveiskjørt gate som utelukkende handler om kvinnesak og likestilling i kvinners favør.

Men hvorfor har det tatt så lang tid, og hvorfor er det fortsatt et tabu å snakke om diskriminering mot menn? Hvorfor oppleves det som en provokasjon for feminister at menn kommer til orde med et annet perspektiv omkring kjønn og likestilling?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS