Gårsdagens kunngjøring av Macrons regjeringsmedlemmer bekreftet plasseringen på tvers av politiske akser, skriver Ingebjørg Sofie Larsen.
Gårsdagens kunngjøring av Macrons regjeringsmedlemmer bekreftet plasseringen på tvers av politiske akser, skriver Ingebjørg Sofie Larsen.

Valg på intensivavdelingen

Frankrike: Vinneren av morgendagens sosialistiske primærvalg kan være en mann som forlot partiet i 2009, dersom velgerne lar seg inspirere av Corbyns venstrekurs.

Publisert Sist oppdatert

Det franske sosialistpartiet sliter kraftig i motvind, og ingen meningsmålinger levner dem noen sjanse til å gå til andre runde i vårens franske presidentvalg. Håpløsheten er kanskje grunnen til at primærvelgerne i morgen ser ut til å gå for en av to ”rettroende sosialister”, fremfor Manuel Valls, som gikk av som statsminister i desember og står for en mer sentrumsorientert kurs.

Valls har ledet klart på målingene i første runde av primærvalgene - neste runde foregår neste søndag - etter at sittende president Hollande i desember ga beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg. Men den siste uken har både Arnaud Montebourg og Benoit Hamon kommet omtrent à jour.

Montebourg er en tidligere industriminister som er tilhenger av en tradisjonell dirigistisk industripolitikk og motstander av frihandel, og ligner i så henseende på Trump. Montebourg  anklaget Hollande for å ha forrådt venstresiden da han lanserte sitt kandidatur i august. Han er motstander av såkalt ”sparepolitikk”.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS