Gårsdagens kunngjøring av Macrons regjeringsmedlemmer bekreftet plasseringen på tvers av politiske akser, skriver Ingebjørg Sofie Larsen.

Valg på intensivavdelingen

Frankrike: Vinneren av morgendagens sosialistiske primærvalg kan være en mann som forlot partiet i 2009, dersom velgerne lar seg inspirere av Corbyns venstrekurs.

Publisert Sist oppdatert

Det franske sosialistpartiet sliter kraftig i motvind, og ingen meningsmålinger levner dem noen sjanse til å gå til andre runde i vårens franske presidentvalg. Håpløsheten er kanskje grunnen til at primærvelgerne i morgen ser ut til å gå for en av to ”rettroende sosialister”, fremfor Manuel Valls, som gikk av som statsminister i desember og står for en mer sentrumsorientert kurs.

Valls har ledet klart på målingene i første runde av primærvalgene - neste runde foregår neste søndag - etter at sittende president Hollande i desember ga beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg. Men den siste uken har både Arnaud Montebourg og Benoit Hamon kommet omtrent à jour.

Montebourg er en tidligere industriminister som er tilhenger av en tradisjonell dirigistisk industripolitikk og motstander av frihandel, og ligner i så henseende på Trump. Montebourg  anklaget Hollande for å ha forrådt venstresiden da han lanserte sitt kandidatur i august. Han er motstander av såkalt ”sparepolitikk”.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS