NYHET

– Budskapet fra FN burde vært at menneskeheten gjør det bedre enn noensinne, mener Michael Shellenberger.

– FNs klimarapport er unødvendig alarmistisk

Den prisvinnende miljøaktivisten og forfatteren Michael Shellenberger mener FNs klimarapport fordekker positive miljøtrender og tegner et apokalyptisk bilde av klodens fremtid.

Publisert Sist oppdatert

Å kjøre gjennom California-byen Berkeley føles tidvis som å reise gjennom et fremtidslandskap, der en politisk borgerkrig nettopp har funnet sted og bare de wokeste iblant oss har overlevd.

ABOLISH THE POLICE! STOP HAVING KIDS! HIKING IS RACIST! Plakatvifterne i sentrum svikter deg ikke, hvis du er en identitetssøkende student med hang til sivilisasjonskritikk og selvpisking. Etter å ha passert aktivistoppbudet, stanser jeg ved et stoppskilt, der noen har sprayet DRIVING under de hvite bokstavene.

Jeg går ut for å knipse noen bilder og mens jeg står der på gatehjørnet, skimter jeg en spire til politisk uenighet: To naboer flagger med forskjellige flagg! Flaggdiskusjonen i Berkeley går ikke på om man skal la stjernebanneret eller regnbueflagget vaie i vinden, men om man skal flagge med regnbueflagget, transflagget eller progressflagget. Lokale Twitter-aktivister har funnet ut at transflagget og regnbueflagget er utdaterte, ettersom de ikke kommuniserer at svarte og brune LHBTQIA-folk står i en særskilt offerposisjon, slik progressflagget gjør med et innfelt triangel oppå regnbuestripene. Mens jeg kjører videre oppover Berkeley-åsen, konstaterer jeg at progress-flagget blåser i medvind og de ser også ut til å bli hyppigere etter hvert som hagene og husene blir større, som om beboerne bruker dem som skjold mot husokkupanter, etter å ha sett BLM-nabolagsmarsjene i Seattle sist sommer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS