– Det er aldri hyggelig å korrigere en kollega i full offentlighet

Fornybar Norge så seg helt nødt til å irettesette sin egen direktør da han uttalte seg svakt positivt til kjernekraft i Norge.

Publisert

24. april arrangerte Polyteknisk Forening et frokostmøte der temaet var «Hva er fremtiden for kjernekraft i Norge?» I panelet satt blant annet Eivind Heløe seg, som er direktør i Fornybar Norge. [Minervas redaktør Nils August Andresen ledet paneldebatten, journ. anm.]

Debatten gikk rolig og fredelig, om enn lett polemisk, for seg: Representanten fra Norsk Kjernekraft fremmed kjernekraft som en viktig løsning for fremtiden, mens Heløe understreket betydningen av vind. Men Heløe uttalte seg noe mindre avvisende mot utsiktene for kjernekraft i Norge enn hva Fornybar Norge tidligere har gjort. Det førte blant annet til oppfølging i Teknisk Ukeblad, der Heløe siteres på at enkelte vindkraftverk kan erstattes med kjernekraftverk i 2045, når konesjonene går ut om 20 år. Heløe sa at han heller ikke var alene om å se på kjernekraft som kontroversiell eller at det kan være en mulighet i fremtiden.

Det skulle vise seg at denne nyanseringen ble for drøy kost for Fornybar Norge. Denne uken gikk organisasjonen ut med en dementi som ble sendt til flere redaksjoner. I dette dementiet pekes det på at Heløe uttalte seg som privatperson, og at dette var uheldig i og med at han under frokostmøtet representerte bransjeorganisasjonen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS