FRA PAPIRUTGAVEN

– Hvis vi skal styres etter twitteratet, så flyttes vi langt fra hva folk faktisk er opptatt av

Minerva møtte Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen til samtale om medieansvar under koronapandemien og en norsk virkelighet i rask endring.

Publisert

«Jeg uttrykker meg veldig muntlig», advarer hun før vi møtes. Selv om hun først og fremst er sjefredaktør i Aftenposten, vet alle faste lyttere av avisens podcast at hun er god til samtaleformen. Jeg forsøker en vits om at hun tydeligvis også er god til intetsigende formuleringer gjennom Aftenpostens ledere, skal vi tro Natt & Dag, som nok en gang er ute med en liste over avisens «selvsagte ledere». Man får en mistanke om at slik oppmerksomhet ikke plager Trine stort. Hun virker mer opptatt av begrunnede meninger enn av sensasjon og klikk. Egentlig helt i tråd med Aftenpostens idealer, eller «Tanta i Akersgata», som avisen litt fleipete blir kalt.

–Alexander Zlatanos Ibsen: Du har gjort som alle andre i koronaens tid og tilbragt sommeren i Norge.

–Trine Eilertsen: Det var norgesferie, tilbake til oppvekstområdet, til hytte på Vestlandet. Bare være ute og insistere på at det er sommer, og at hvis det er 15 grader i vannet og 15 grader i luften, så er det i hvert fall ikke kaldt å komme opp fra vannet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS