Finnes det liv uten statsstøtte?

Islamsk Råd har mistet statsstøtten. Det samme bør skje med Human Rights Service - men også alle trossamfunn og en rekke andre organisasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har bestemt seg: Islamsk Råd (IRN) fratas statsstøtten. Samtidig vokser kravet om å frata Human Rights Service støtten, senest ved at Aftenposten tok til orde for det på lederplass.  Minervas Ivar Staurseth gikk inn for det samme forrige mandag, og jeg gjorde det i fjor. På venstresiden har kravet vært der lenge.

Gunnar Stavrum i Nettavisen advarer mot at ta bort støtten, som han tydeligvis mener dreier seg om støtte til medier med avvikende meninger. Men det har aldri vært den formelle begrunnelsen for støtten. Det dreier seg ikke om pressestøtte. HRS får støtte under posten Tilskudd til nasjonale ressursmiljø på integreringsfeltet (kap. 496, post 71). (Stavrum vil for øvrig ta støtten fra IRN).

For IRN og HRS gjelder det at den formelle begrunnelsen for å gi støtte er at de skal bidra til henholdsvis dialog og integrering. Dersom de kan sies å ikke gjøre det, bortfaller begrunnelsen for støtten, og vi står tilbake med rene politiske hensiktsmessigheter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS