SPALTIST

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Siv Jensen omtalte politiske motstandere med kallenavn på Fremskrittspartiets landsmøte.
Reaksjonene lot ikke vente på seg da Siv Jensen omtalte politiske motstandere med kallenavn på Fremskrittspartiets landsmøte.

Prefiksmoral

Sjelden kommer fastlåste forestillinger hos politiske kommentatorer og vilje til å tolke folk i aller verste mening bedre til syne enn i forbindelse med Fremskrittspartiets landsmøter.

Publisert

Årets landsmøte er intet unntak. Det hadde ikke gått mange timene siden møtet offisielt ble åpnet, til kommentator-Norge fant noe å spore av ved. Der medie-Norge i fjor brukte tid på å dekke og diskutere partileder Siv Jensens kremtende og spøkefulle forventing om at partiet skulle slå disse «jævla sosialistene» i valget i hennes tale et stykke ut i landsmøtemiddagen, var det en powerpoint-bakgrunn med kallenavn på på politiske motstandere som i år lokket medie-Norge til igjen å avsløre seg.

Jensen hadde nemlig en beskjed til Trygve Slagsvold Vedum, om de han skal samarbeide med eller er avhengig av dersom Senterpartiet skal komme i regjering etter neste års valg: «Vingle-Jonas», «Ulve-Audun», «Bompenge-Lan» og «Kommunist-Bjørnar». «Siv Jensen ‘tok en Trump’ i talen sin for partiets landsmøte. Hun kopierte kallenavn-strategien hans ved å omtale sine motstandere [...]», skrev Vårt Lands Berit Aalborg i en kommentar med tittelen «Liker du kallenavnet Mobbe-Siv?». Kommentaren ble publisert ca. en time etter at Jensen var ferdig med sin åpningstale.

Det er altså her vi er nå: Dette er mobbing. Om jeg forstår Aalborg rett, vil nå Siv Jensen være ansvarlig for at barn og unge kaller hverandre ting og er slemme med hverandre. Naturligvis kommer the usual suspects når det skal deles ut moralske stilkarakterer ilende til for å offe seg over at Siv Jensen er en Mini-Trump, og ansvarlig for å ta norsk samfunnsdebatt til et enda lavere nivå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS