KULTUR

– Komikeren harselerer med fenomener, ikke enkeltmennesker

Hverken drøyt eller morsomt, eller forfriskende retrohumor? Etter bare tre tilgjengelige episoder av NRKs nye satsing Gauteshow er meningene om serien delte.

Publisert

NRK har valgt å satse på ukonvensjonell, drøy humor, og sender nå Gauteshow tilsynelatende som sin nye humorsatsing. Skjønt, satsing er kanskje å dra den litt langt: NRK har gitt serien aldersgrense 15 år og henvist den til nett-tv, så alle seerne velvillig og spesifikt må trykke seg inn for å se den. Litt som med porno altså. Men hvis man ikke har noe imot krenkende humor, skal man nå kunne le godt og lettet på NRK TV. Lettet fordi det endelig er lov å tulle med ting igjen. 

Etter tilbakemeldingene å dømme kan denne lettelsen over at «perioden der alle ble krenket er over» være hovedgrunnen til at serien omfavnes slik, særlig av andre komikere. Anmeldere er snarere underbegeistret: Både Aftenposten og Subjekt ga serien terningkast to, Aftenposten fordi anmelderen tilsynelatende syntes det var for drøyt, Subjekt fordi det ikke var morsomt nok. Universitas synes hverken det er drøyt eller morsomt, men mener likevel at det er et forfriskende prosjekt.

De ganske få aviskommentatorene som er selverklært woke, er derimot ganske forutsigelig kritiske. VGs kommentator Selma Moren har forbeholdt seg retten til å bli krenket. I går fikk hun følge av Aftenpostens Nazneen Khan-Østrem. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS